مرتضی رزاق کریمی، ورود سینمای مستند به چرخه اقتصادی را عاملی برای جذب سرمایهگذار خصوصی معرفی کرد.
مرتضی رزاق کریمی درباره وضعیت فعلی سینمای مستند گفت: خوشبختانه سینمای مستند به دوران بلوغ و شکوفایی رسیده است. در دو دهه گذشته، تلاش خیلی از دست اندکاران این بوده که این عرصه چرخه اقتصادی داشته باشد و به ساختار صنعتی دست پیدا کند و اگر منصفانه بنگریم، چنین وضعیتی حاصل شده است.
رزاق کریمی افزود: دیگر سینمای مستند صرفا محدود به تلویزیون نیست و در حال دیده شدن است. ما الان اکران فیلم مستند را تجربه میکنیم و در فرمتهای دیگری مثل وی.او.دی نیز فیلمهای مستند ورود کردهاند. در کل، اقتصادی برای سینمای مستند شکل گرفته که امیدوار کننده است.
این مستندساز همچنین گفت: سینمای مستند قبلا مرزی با سینمای داستانی داشت که مختص ایران هم نبود و در کشورهای توسعه یافته هم دیده میشد اما در سالهای اخیر این مرز کمرنگ شده و در نتیجه بر تعداد مخاطبان افزوده شده است. پس سینمای مستند در بخش خصوصی میتواند سرمایهگذار داشته باشد اما این اتفاق، تدریجی است و نباید برای آن عجله کرد.آینده روشنی پیش روی سینمای مستند است که حاصل تلاش فیلمسازان مستند و توجه مخاطبان است.
او در خاتمه بیان کرد: سینمای مستند قبلا کمتر به مخاطب توجه داشت اما امروزه قبل از آغاز تولید سلیقه او را در نظر میگیرند. پس توجیه اقتصادی برای سرمایه گذار لحاظ شده است. همچنین، نهادهای صنفی هم قدمهای خوبی برداشتهاند. انجمن تهیهکنندگان مستند در سالهای اخیر تلاش قابل قبولی صورت دادهاند که برگزاری جشن مستقل سینمای مستند یکی از آنهاست. جالب است که همکاران ما که در حوزه سینمای داستانی فعالند فیلمهای مستندی میسازند که به شدت قابل اعتناست و این خیلی خوشحالکننده است. تنها نکته منفی ناراحت کننده شاید این باشد که بودجههای دولتی برای آثار مستند ناچیز است و جا دارد به زودی تجدید نظری در این باب صورت بگیرد.